Deset poena Kikanovića, ali poraz Monaca u prvoj utakmci finala
(Foto: EPA)

Asvel poveo u seriji

Deset poena Kikanovića, ali poraz Monaca u prvoj utakmci finala

M. Šljivak

Košarkaši Asvela pobijedili su Monaco rezultatom 81:71 u prvoj utakmici finala francuskog prvenstva.

Domaći tim je vodio gotovo od početka do kraja. Monaco je samo u dva navrata imao plus jedan i nije nikakvo čudo što je Asvel na kraju lagano slavio pobjedu.

Kontrolisao je Asvel rezultat već u prvom poluvremenu. Razlika je išla i do plus 14, a na odmor se otišlo sa 10 poena prednosti u korist domaćeg tima, 47:37.

Iako je Monaco u pojedinim trenucima uspijevao da ugrozi prednost domaćih, nisu imali previše šanse da potpuno okrenu utakmicu.

Bez većih problema je Asvel na kraju došao do pobjede i poveli su sa 1-0 u seriji.

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović je u poraženom sastavu za 21 minut ubacio 10 poena, a Eric Buckner je bio najefikasniji sa 14 koševa.

Kod pobjednika 14 je ubacio Jean-Charles Livio, a po 13 AJ Sluaghter i Mantas Kalnietis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi