Detalj na Nurkićevim patikama izazvao dosta pažnje
Foto: Steve Dykes/AP

Poruka dovoljno govori

Detalj na Nurkićevim patikama izazvao dosta pažnje

Kada nije na parketu, bh. košarkaš Jusuf Nurkić s posebnom pažnjom prati dešavanja u rodnoj BiH.

Nurkić se ne libi komentarisati teme pred kojima mnogi zatvaraju oči, a najnovije presude za ratne zločine počinjene u našoj zemlji bile su razlog da košarkaš Portlanda još jednom dokaže koliko ga bole neke stvari iz prošlosti.

Osim što to radi objavljivajući statuse po društvenim mrežama, ovoga puta je istakao zanimljiv detalj na svoje patikama u kojima igra utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta - NBA. Na patikama je, naime, ispisana poruka "Never Forget Genocide" (Ne zaboravite genocid).

"Već igram u patikama na kojima je napisana ta poruka. U svakoj sljedećoj utakmici bit će isto", rekao je za Dnevni avaz Nurkić, koji nije želio detaljnije govoriti o ovoj temi, naglasivši da poruka dovoljno govori.

Top Komentari

Putnik 123
Ff
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi