Potez navijača Portlanda razočarao Nurkića: Ovako nešto nismo zaslužili
Nurkić je imao i blokadu za pamćenje protiv jedne od najvećih zvijezda NBA lige. Iako je sve bilo čisto, sudije su odlukom "pogurale" protivnike.

Bh. centar potpuno razočaran

Potez navijača Portlanda razočarao Nurkića: Ovako nešto nismo zaslužili

M. Šljivak

Odlična partija Jusufa Nurkića protiv Milwaukee Bucksa nije donijela previše Portland Trail Blazersima.

Nurkić je za 32 minute na parketu upisao double-double postigavši 25 poena uz 11 skokova. Tome je dodao tri ukradene lopte, te po jednu blokadu i asistenciju, ali je Portland poražen rezultatom 103:91.

Bh. centar je razočaran načinom na koji je njegov tim izgubio meč.

"Bili smo očajni večeras, ali oni nisu bolji od nas. Nismo pogađali šuteve i definitivno moramo popraviti određene stvari nastavku sezone", rekao je Nurkić.

On i saigrači su tokom utakmice i nakon poraza dobili zvižduke sa tribina.

"Mislim da su nas navijači bez razloga izviždali. To nije dobro, izviždali su mene, ali i svakog igrača. Mislim da nismo to zaslužiti jer smo se zaista trudili. Ne mogu da shvatim zašto", istakao je bh. košarkaš.

Sinoć je Nurkiću sviran faul nad Giannisom Antetokounmpom prilikom jedne blokade koju je napravio. Iako je sve izgledalo čisto, pištaljka za prekršaj se čula.

"Ne želim biti kažnjen zbog određenih komentara. Mislim da su ga malo zaštitili i to ne mogu kontrolisati. To je vjerovatno najčišća blokada u mom životu, imao sam loptu na ruci, ali su svirali faul. Na takve odluke ne mogu utjecati", rekao je Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi