Dettmann: Bio sam selektor na 389 utakmica, ali ovakvu kao protiv BiH još nisam vidio

Selektor Finske nakon meča u Zenici

Dettmann: Bio sam selektor na 389 utakmica, ali ovakvu kao protiv BiH još nisam vidio

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je poražena u Zenici od selekcije Finske rezultatom 77:81, u meču kvalifikacija za SP.

Razbili su Zmajevi Fince u prvom poluvremenu, imali i +21, ali su gosti na kraju slavili pobjedu.

U zadnjoj četvrtini je Fince konačno počeo slušati šut, pa su uspjeli napraviti veliki preokret. Nakon meča, selektor Finske Henrik Detmann je priznao da je večerašnja utakmica bila izuzetno neobična.

"Pohvalio bih ekipi BiH na današnjem izdanju, predanosti i želji s kojom su igrali. Šokirali su nas, potpuno su nas šokirali na početku... Jednostavno nismo mogli pronaći pravu petorku, prve igrače da počnemo igrati kako treba. Veoma rijetko se viđaju ovakve utakmice. Ovo je bila, mislim, bila moja 389 utakmica na poziciji selektora i mislim da nikada nisam vodio ekipu u ovakvoj utakmici", istakao je selektor Finske, pa dodao:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Znali smo da se možemo vratiti. Moram čestitati svojim igračima, borili su se, nikada nisu odustali. Dogovorili smo se na poluvremenu, ne smijemo otići iz ove dvorane znajući da nismo dali sve od sebe".

Top Komentari

DamirT
To je sportski duh,a nasi bi poslije deset minuta pali i nema teorije da preokrenu
19 10
Ibro
Nema tu sporta nikako nego se lijepo dogovorili na poluvremenu . Para busi gdje burgija nemoze
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi