Deura: Plasirat ćemo se na Evropsko prvenstvo

Kapitenka naše selekcije za SportSport.ba

Deura: Plasirat ćemo se na Evropsko prvenstvo

E. Dindić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je poražena od Slovačke sa 100:95 nakon tri produžetka u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Milica Deura kapiten naše ženske košarkaške reprezentacije, večeras je na parketu provela gotovo čitav sat vremena. Vodila je žestoku borbu sa odbranom reprezentacije Slovačke i na kraju susret završila sa 24 poena, četiri skoka i šest asistencija i uz sjajnu Maricu Gajić bila jedna od glavnih poluga naše reprezentacije.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se upiše pobjeda, pa je naša selekcija upisala drugi poraz u ovim kvalifikacijama.

Poslije iscrpljujuće utakmice u Ružomberoku, za SportSport.ba Milica Deura kratko je izjavila.

"Ponosna sam na ove djevojke, na borbu na požrtvovanje od prve do zadnje minute susreta. Vjerujem u ovaj tim, u novembru će sve nadam se  doći na svoje i da ćemo se plasirati na  Europsko prvenstvo".

Podsjetimo, kvalifikacije se nastavljaju u novembru kada prvo na svom parketu dočekujemo selekciju Crne Gore i onda u posljednjem kolu gostujemo reprezentaciji Islanda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi