Dobijaju li Francuzi veliko pojačanje?
Foto: Philadelphia 76ers

Joel Embiid želi nastupati za Francusku?

Dobijaju li Francuzi veliko pojačanje?

M. Šljivak

Centar Philadelphia 76ersa Joel Embiid (23) zainteresovan je za nastup u reprezentaciji Francuske.

Iako je rođen u Kamerunu, Embiid ne odbacuje mogućnost da zaigra za francuski nacionalni tim, a o tome je govorio nakon meča protiv Boston Celticsa koji se igrao u Londonu.

"To je je jedna od mogućnosti. Nikad se ne zna, možda ću zaigrati za Francusku, a možda za Kamerun. U Francuskoj imam mnogo rođaka", poručio je sjajni centar 76ersa.

Embiid je u prošlosti dobijao pozive selekcije Kameruna. Međutim, još uvijek nije upisao službeni nastup za ovu selekciju, pa su opcije za njega otvorene.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Sjajni 23-godišnjak trenutno važi za jednog od najboljih centara NBA lige. Na prosjeku je od 23.5 poena uz gotovo 11 skokova i dvije blokade po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi