Dobio nagradu za trenera godine, a onda i otkaz

Dwane Casey ostao bez posla

Dobio nagradu za trenera godine, a onda i otkaz

Svoju ekipu je ove sezone vodio do najboljeg omjera na Istoku, dobio je nagradu za najboljeg trenera godine, ali Dwane Casey sada napušta kormilo Toronto Raptorsa.

Prema izboru kolega Dwane Casey je ove sezone bio najbolji trener u NBA ligi, njegovi Raptorsi su u prvoj rundi play-offa izbacili Wizardse, ali su onda u drugoj rundi naletjeli na, za njih, nepremostivu prepreku - LeBrona i Cleveland Cavalierse.

Cavsi su pomeli (4:0) Raptorse, a čelnici franšize su zaključili da je vrijeme da se nakon sedam sezona raziđu sa Caseyjem.

"Nakon što smo sve uzeli u obzir, odlučio sam da je ovo težak korak koji se mora napraviti. Mi se kao ekipa konstantno trudimo na napredujemo kako bi došli do višeg nivoa", poručio je predsjednik Raptorsa Masai Ujiri.

Inače, Toronto je pod Caseyjem ostvari omjer od 320 pobjeda i 238 poraza i pet puta izborio nastup u play-off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi