Nevjerovatni LBJ uništio Raptorse
Foto: EPA

NBA doigravanje

Nevjerovatni LBJ uništio Raptorse

M. Šljivak

Na krilila čudesnog LeBrona Jamesa Cleveland Cavaliersi su sinoć pobijedili i u drugom gostujućem meču ekipu Toronto Raptorsa (110:128), te su poveli sa 2:0 u duelu polufinala Istočne konferencije.

Prvo poluvrijeme pripalo je Raptorsima. Imali su konstantno vodstvo, razlika je išla i do plus devet, ali su u ostatku meča domaći košarkaši potpuno nestali sa parketa.

Nevjerovatni LeBron James ih je potpuno uništio u ostatku meča. Jednostavno, rješenja za njega Raptorsi nisu imali i na kraju ih je Kralj razbio za novu pobjedu Cavsa koji su na pragu novog finala Istoka.

James je u ovom meču pogodio 19 od 28 šuteva za nešto više od 40 minuta. Ubacio je 43 poena, a dodao je 14 asistencija i osam skokova.

Odličan je bio i Kevin Love koji je ubacio 31 poen i 11 skokova, dok je na drugoj strani DeMar DeRozan ubacio 24 koša.

Boston Celticsi poveli su također sa 2:0 u seriji i to pobjedom nakon preokreta nad Philadelphia 76ersima 108:103.

Gosti iz Phile su uspjeli ispustiti čak 22 poena prednosti koliko su imali u drugoj dionici. Celticsi su odradili sjajan posao u ostatku meča i na kraju su slavili pobjedu za veliku prednost pred dva gostujuća meča.

Jayson Tatum je sa 21 poenom predvodio Boston, Terry Rozier je dodao 20, a Marcus Smart 19 koševa.

JJ Redick je sa druge strane ubacio 23 koša, Robert Convington je dodao 22, dok je Joel Embiid ubacio 20 poena i 14 skokova.

Top Komentari

Zoilomas
covjek masina.. idu oni dalje nema sta vidjelo se sve veceras
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi