Dobra partija Lazića u porazu Primorske od Crvene zvezde
Foto: ABA liga

Bh. košarkaš je upisao 12 poena

Dobra partija Lazića u porazu Primorske od Crvene zvezde

S. Pašalić

Crvena zvezda je u posljednjoj utakmici 12. kola ABA lige savladala Primorsku u gostima sa 90:78.

Gosti su bili veliki favorit uoči ovog meča i dobro su krenuli u meč, ali slovenski tim pravi preokret i osvaja prvu četvrtinu sa 26:20.

Drugu četvrtinu je Zvezda ipak odigrala puno bolje i stigla do preokreta i na kraju je na poluvrijeme otišla sa sigurnih 49:39.

Početkom treće četvrtine je Crvena zvezda nastavila da povećava svoju prednost koja je u jednom trenutku bila i 14 razlike, ali je u posljednju dionicu otišla sa vodstvom 70:63.

Do kraja gosti nisu dopustili domaćinu da se približi i nastavili su da povećavaju svoju prednost i na kraju su slavili sa 90:78.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zvezdu su do pobjede vodili Davidovac sa 21 poenom i Lazić sa 18 poena. Kod Primorske je Marinković bio najefikasniji sa 17 poena, dok je bh. košarkaš Aleksandar Lazić odigrao dobru partiju i upisao je 12 poena.

Primorska i pored poraza i dalje bolje stoji na tabeli od Crvene zvezde te se nalazi na 5. mjestu uz omjer 8-4, a beogratski tim je na 6. mjestu sa omjerom 7-5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti