Jazz nakon dramatične završnice bolji od San Antonio Spursa

Sjajna partija rookieja Donovana Mitchella

Jazz nakon dramatične završnice bolji od San Antonio Spursa

Ekipa Utah Jazza je predvođena mladim Mitchellom uspjela na svom parketu savladati San Antonio Spurse rezultatom 101:99.

Otvaranje susreta je donijelo neizvjesnu košarku, a na kraju su prvu dionicu u svoju korist riješili domaći, rezultatom 25:22.

Nijedna ekipa nije uspijevala doći do značajnije prednosti ni početkom druge dionice, a onda Jazz pravi seriju i stiže do +12 u finišu ove četvrtine.

Ipak, Spursi su do odlaska na odmor uspjeli smanjiti zaostatak na šest poena (54:48).

Spursi u drugoj polovini treće četvrtine uspijevaju preći u vodstvo, a na otvaranju zadnje dionice stići i do +13. Činilo se tada da je San Antonio "prelomio" susret, ali se Jazz ubrzo vraća u utakmicu.

Domaći su istopoli prednost Spursa, pa se ušlo u dramatičnu završnicu i rezultatsku klackalicu u samom finišu.

U posljednjoj minuti meča odgovrnost je preuzeo rookie Donovan Mitchell koji je 39 sekunci prije kraja doveo Jazz u vodstvo od 100:99, a zatim i pogodivši jedno slobodno bacanje (17 sekundi do kraja) postavio konačni rezultat utakmice.

Imali su Spursi priliku doći do pobjede u posljednjem napadu, ali je Ginobili promašio trojku sa zvukom sirene.

Donovan Mitchell je bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 25 postignutih poena, dok je 20 dodao Joe Ingles. Odličnu partiju je pružio i Derrick Favors koji je ubacio 19 poena.

Kod Spursa je najefikasniji bio Kyle Anderson sa 16 poena, dok je double-double od 15 poena i isto toliko asistencija upisao iskusni Pau Gasol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi