Drama u Splitu pripala Studentskom Centru, Kamenjaš odigrao maestralnu partiju
FOTO: ABA liga

ABA liga

Drama u Splitu pripala Studentskom Centru, Kamenjaš odigrao maestralnu partiju

H. Zilić

Fenomenalan meč u četvrtom kolu ABA lige odigrali su Split i Studentski Centar, a na kraju su nakon drame i produžetaka slavili gosti iz Podgorice sa 94:101.

Prvi period dobio je SC sa 18:21, kao i drugi period sa 13:20 pa su na odmor otišli sa +10.

Ipak u nastavku se bude Splićani koji su dobili treći period sa 24:13, uveli meč u egal, koji je na kraju okončan 83:83 i otišlo se u produžetke gdje se bolje snalaze gosti sa 11:18 za konačnih 94:101.

U pobjedničkoj ekipi fenomenalnu partiju odigrao je bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš koji je meč završio sa double-double učinkom od 18 poena i 13 skokova, dodao je i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nezaustavljiv u redovima Studentskog Centra bio je Vinales sa nevjerovatnih 37 poena.

U redovima Splita double-double učinak imao je Žganec koji je ubacio 18 poena i dodao 11 skokova, McLean ga je pratio sa 14 poena. Naš Sani Čampara je na terenu proveo samo sedam minuta i upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi