Odlična partija Gegića u trijumfu Cibone

Prvenstvo Hrvatske

Odlična partija Gegića u trijumfu Cibone

H. Zilić

Odigran je duel šestog kola košarkaškog prvenstva Hrvatske između Škrljeva i Cibone.

Cibosi su opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 85:93.

Tim iz Zagreba je vodio od samo početka meča, a na poluvremenu su imali i dvocifrenu razliku 37:52, tako da je tada već bilo jasno kome idu bodovi u ovom meču.

Drežnjak je predvodio Cibonu do trijumfa sa 19 poena, šest skokova i tri asistencije, a odličnu partiju odigrao je i bh. reprezentativac Amar Gegić, koji je pored svog imena imao učinak od 13 poena, pet skokova i šest asistencija.

U redovima poražene ekipe Marinelli je ubacio 21 poen i ponio epitet za najefikasnijeg igrača utakmice, pomagao mu je Vrgoč sa 18 poena, pet skokova i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi