Dobre partije Stipanovića i Kikanovića u porazima Cedevite i Monaca

Eurokup

Dobre partije Stipanovića i Kikanovića u porazima Cedevite i Monaca

E. Škorić

Cedevita je u Zagrebu poražena od turskog Tofaša sa 96:92, ali svejedno ostaje na trećem mjestu u grupi B Eurokupa.

Cedevita je ranije osigurala treće mjesto i rezultat protiv Tofaša nije bio toliko bitan, mada su naravno domaći učinili sve da dođu do pobjede, ali su ipak upisali peti poraz.

Cedevita je vodila 87:81 na pet minuta do kraja, ali 15:2 serijom gostujući sastav dolazi na kraju i do pobjede.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Diante Garrett s 20 poena, dok je Yigit Arslan dodao 18 koševa. Elgin Cook bio je nezaustavljiv kod Cedevite s 32 poena i devet skokova, dok je Jacob Pullen dodao 14 koševa. Bh. košarkaš Andrija Stipanović ubacio je 13 poena uz pet skokova.

Monaco Elmedina Kikanovića je poražen u Andori od domaće ekipe sa 87:80 u 10. kolu grupe A, ali i pored toga francuski tim ostaje prvi u grupi ispred Andorre koja ima 6-4 omjer i Zvezde koja ima 5-4.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

John Shurna je ubacio 17 poena, 15 je dodao Andrew Albicy, a 12 je ubacio Dylan Ennis. Kod gostiju je Jarrod Jones ubacio 16, 15 Sergii Gladyr, a naš centar Elmedin Kikanović je ubacio 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi