Ludnica u Baru i slavlje Cedevite, Pullen ubacio 30, Stipanović fantastičan
Jedna od najboljih utakmica u regionalnom prvenstvu ove sezone odigrana je u Baru gdje je Cedevita ostvarila pobjedu poslije velikog povratka

ABA liga

Ludnica u Baru i slavlje Cedevite, Pullen ubacio 30, Stipanović fantastičan

E. Škorić

U 11. kolu ABA lige odigran je spektakularan meč između Mornara i Cedevite, koja je na kraju slavila sa 103:102.

Tim iz Bara je kao pretposljednji na tabeli ugostio Cedevitu i bio je u ulozi autsajdera, no na parketu je to djelovalo drugačije. Do kraja se vodila žestoka borba, a gledatelji su mogli da prisustvuju "NBA meču na evropskom tlu".

Prvu dionicu dobio je Mornar sa 27:25, a na poluvremenu je domaćin vodio 53:44 i izgledalo je da bi mogao da ostvari pobjedu i priredi iznenađenje Zagrepčanima.

Vodio je Mornar u trećoj četvrtini i 14 razlike, no u zadnjoj dionici Cedevita se vraća i na kraju dolazi do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pullen je predvodio Cedevitu i ubacio je čak 30 poena, Andrija Stipanović je ubacio 18 uz četiri skoka, a 17 Cook. Cobbs je dodao 12. U timu Mornara Waller je ubacio 28, Mićović 22, a Vranješ 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi