Dobri nastupi Muse i Stipanovića, Cedevita pobijedila Partizan
Foto: ABA

ABA liga, 22. kolo

Dobri nastupi Muse i Stipanovića, Cedevita pobijedila Partizan

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras na svom parketu ekipu Partizana rezultatom 85:75 u 22. kolu ABA lige.

Prvaku Hrvatske je u ovom meču bio neophodan trijumf kako bi ostali u igri za drugo mjesto. Na kraju su slavili i sada čekaju da FMP iznenadi Budućnost u Podgorici.

Veoma zanimljiv duel viđen je u Domu sportova. Cedevita je imala bolje otvaranje meča, ali je Partizan nakon deset minuta imao poen prednosti, 20:21.

Beogradski velikan je fantastično otvorio drugi period i odlazi na plus 11 (20:31), ali se Cedevita vraća do poluvremena. Uspjeli su preuzeti vodstvo u jednom trenutku, no na odmor gosti odlaze sa poenom prednosti, 38:39.

Partizan je vodio i dobrim dijelom trećeg perioda. Ipak, u samoj završnici su pali, Cedevita je to iskoristila i u posljednju dionicu su ušli sa pet poena prednosti, 63:58.

Bili su gosti do pred sami kraj meča veoma blizu. Međutim, poklekli su u samoj završnici i na kraju je domaći tim stigao do trijumfa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u Cedeviti bio je Damir Markota sa 15 poena, Džanan Msa je za 22 minute ubacio 14 poena, a dobar učinak je imao i Andrija Stipanović od 10 poena i sedam skokova.

Kod Partizana Kwame Waughn je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi