Musa dvocifren u uvjerljivoj pobjedi Cedevite nad Zagrebom

A1 liga

Musa dvocifren u uvjerljivoj pobjedi Cedevite nad Zagrebom

E. Škorić

Cedevita je u susretu 17. kola A1 lige sa 94:81 pobijedila Zagreb u malom gradskom derbiju.

Cedevita je kao gost ostvarila visoku pobjedu nad Zagrebom, što joj je ibla 15. pobjeda u prvenstvu, pa se sada izjednačila s vodećim Zadrom, dok je Zagreb s 18 bodova ostao u donjem dijelu tabele.

Nakon prve četvrtine Cedevita je vodila 28:22 i ni u jednom trenutku nije bila upitna pobjeda favorizovanog gostujućeg sastava.

Roko-Leni Ukić predvodio je večeras Cedevitu sa 17 poena i 11 asistencija, dok je Chris Anthony Johnson ubacio 14, a Filip Kruškin 11 poena. Dobar je sa 16 poena bio i Nick Slavica.

Dvocifren je bio i bh. reprezentativac Džanan Musa, koji je ubacio 10 poena za 20 minuta provedenih na parketu. Andrija Stipanović nije nastupio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi