O njemu se najmanje priča: Košarkaš Reala krošeom nokautirao Egzuma

Detalji žestokog obračuna na parketu

O njemu se najmanje priča: Košarkaš Reala krošeom nokautirao Egzuma

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana slavili su simoć u Madridu protiv Reala sa 95:80, ali je utakmica ranije prekinuta nakon velike tučnjave na parketu.

Partizan je poveo sa 2:0 u seriji pošto je Euroliga kasno sinoć potvrdila rezultat koji je bio na snazi u trenutku prekida meča.

Sukobili su se gotovo svi, a najsramniji potez bio je Guerschona Yabuselea koji je divljački napao Dantea Egzuma i povrijedio ga. Košarkaš Partizana je na štakama napustio dvoranu i ko zna kada će ponovo da zaigra. Čini se da je za njega ova sezona gotova.

Kako su svi igrači bili na terenu tokom tuče, sudije su odlučile da prekinu meč i on je završen rezultatom 95:80.

Novi meč slijedi u utorak 2. maja u rasprodatoj Areni u Beogradu, kada bi Partizan mogao da završi seriju ako pobijedi Kraljeve. U slučaju da Real dobije, drugu meč loptu Partizan bi imao dva dana kasnije pred svojim navijačima.

Oglasi

Tokom tuče stradao je i Džanan Musa, kojem su potom stigne gnusne uvrede na Instagramu od strane Grobara, koji najavljuju ružan doček za realovce poslije svega što se dogodilo.

Iako je Yabusele bio najagresivniji, teško povrijedivši Egzuma, na fotografijama se moglo lako vidjeti da je sve počelo od Gabriela Decka, Argentinca koji je direktno krenuo na Egzuma i pogodio ga krošeom.

Inače, počelo je sukobom Kevina Puntera i iskusnog Sergija Llulla, dok je Partizan imao napad na velikih +15. Sada je izvjesno da će biti mnogo suspendovanih, a očekuje se da Euroliga donese kaznu u toku današnjeg dana.

Mnogi bi mogli propustiti duel ili oba duela u Beogradu, a neki naravno i mnogo više od toga. I jasno je već sada da će u Beogradu biti pravi pakao za goste iz Madrida i da će ovi mečevi praćeni visokim tenzijama, iako je trener Beograđana Željko Obradović nastojao da sve to umiri.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Postoji video i vidjet će se ko je i na koji način počeo. Takve stvari se dešavaju, igrači su razgovarali između sebe i to je najvažnije. Pravila igre kazuju da bilo koji igrač koji sa klupe u tim trenucima uđe na teren mora biti suspendovan. Sudije su donijele odluku da prekinu utakmicu. Sada bih volio da naši navijači 2. maja učine da se niko u Realu ne osjeti ugroženim zato što smo mi svi sve vrijeme provedeno u Madridu bili dočekani prijateljski i ugodno. Ovo je sastavni dio sporta i to ljudi koji će ispuniti beogradsku Arenu trebaju da shvate. Da pošaljemo jednu lijepu sliku jer je ona takva bila na svim našim utakmicama. To ću pričati svaki dan od danas i da se poslije trećeg meča priča samo o košarci", prvo je što je Obradović rekao sinoć nakon utakmice.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pobit sve crne robove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi