Dodik na čelu ABA lige, Superkup u Laktašima

Sezona počinje 29. septembra

Dodik na čelu ABA lige, Superkup u Laktašima

E. Škorić

Nova sezona ABA lige počet će 29. septembra tekuće godine, ali uvertira u ligaško takmičenje bit će Superkup u Laktašima.

Skupština regionalne košarkaške ABA lige održana je danas u Beogradu, a opšti zaključak e da je minula sezona bila uspješna i da je predstavljala prekretnicu u razvoju regionalne košarke.

"Prva liga je po svim aspektima otišla korak naprijed, što je uz premijerna izdanja Druge lige, juniorskih turnira i Superkupa, omogućilo stvaranje idealnog ambijenta za razvoj i promociju košarke. U prilog tome govori rast posjete u dvoranama na mečevima Prve liga za čak 24,5 odsto u odnosu na sezonu 2016/17, kao i znatno veću posjetu korisnika na oficijalnim sajtovima i svim društvenim mrežama", navodi se u saopštenju.

Shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda, na Skupštini ABA lige j.t.d. izvršene su projene u Predsjedništvu. Predsjedavanje u sezoni 2018/19 preuzela je Igokea, odnosno njen generalni menadžer Igor Dodik, dok je pored Cibone i njenog generalnog menadžera Domagoja Čavlovića, mjesto potpredsednika Predsjedništva ABA lige j.t.d. pripalo FMP-u i njenom predsjedniku Predragu Milojeviću.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U Lakštaima će se odigrati Superkup na kojem će učestvovati sedam najbolje plasiranih ekipa iz prošle sezone, a to su Budućnost, Zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija.

Top Komentari

hercegbih
JEBO VAM ON I OCA I MAJKU ZAJEDNO SA MILORADOM
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi