Pet klubova iz BiH pokazalo interesovanje za Drugu Aba ligu

Klubovi poslali zvanične prijave

Pet klubova iz BiH pokazalo interesovanje za Drugu Aba ligu

E. Ganibegović

Pet klubova iz Bosne i Hercegovine pokazalo je interesovanje za nastup u premijernom izdanju Druge ABA lige.

Klubovi su Košarkaškom savezu poslali dopise dok se očekuje da stigne i šesta prijava.

Želju da nastupe u Drugoj ABA ligi imaju Mladost(Mrkonjić Grad), Bosna Royal (Sarajevo), Zrinjski (Mostar), Široki (Široki Brijeg) i Sloboda (Tuzla) dok bi trebinjski Leotar to trebao učiniti ovih dana.

"Klubovi koji su prethodnih dana u medijima pokazivali interesovanje poslali su zvanične prijave za nastup u Drugoj ABA ligi i u njima su pregledali način na koji će biti izabrana dva kluba koja će imati pravo nastupa. Svako od njih ima svoj kriterijum biranja dok će Upravni odbor KS BiH imati težak zadatak da dođe do rješenja. Nismo odredili datum sjednice UO i samo ćemo obaviti konsultacije tokom sedmice da vidimo kako bi bilo najbolje da postupamo", rekao je član UO KS BiH Goran Cvikić.

Predsjedništvo ABA lige je konstantovalo da postoji veliko interesovanje i potreba za pokretanje druge lige tog takmičenja. Kako je ocijenjeno u saopštenju ovaj projekat bi imao snažan uticaj na razvoj košarke u regionu. Članovi predsjedništa ABA lige su također  analizirali i predvidjeli sve neophodne korake koje je potrebno napraviti da bi Druga Aba liga počela u narednoj sezoni dok će konačna odluka biti donesena na sljedećoj sjednici Skupštine 24. jula u Beogradu. 

Dok nacionalni savezi iz pojedinih država regiona još ne znaju koga će nominovati za nastup u Drugoj ABA ligi poznat je jedan učesnik iz Crne Gore. To će biti ekipa Teoda. Uprava tima iz Tivta koja je bila šampion ligaškog dijela sezone pozitivno je odgovorila na dopis ABA lige u vezi sa nastupom u drugom rangu. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Drugi crnogoroski predstavnik trebalo bi da bude cetinjski Lovčen, dok je nikšiča Sutjecka na čekanju, prenose crnogorski mediji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi