Doellman srušio CSKA

Preokret Španaca

Doellman srušio CSKA

Barcelona je zakomplikovala stvari u grupi F nakon spektakularne pobjede na domaćem terenu. Španski tim je u okviru 10. kola TOP 16 faze slavio nakon produžetka protiv ekipe CSKA rezultatom 100:98.

Barcelona je tako stigla do omjera 5-5, te nakon ovog meča zauzima 5. poziciju sa istim brojem pobjeda kao četvoroplasirani Khimky.

Domaćin je na poluvremenu imao osjetljiviju prednost od 9 poena (47:38), da bi gosti furioznom trećom četvrtinom preokrenuli stvari u svoju korist (60:64). 

U samoj završnici meča ruski tim je bio nadomak pobjede, ali je Barcelona u zadnjim sekundama meča stigla do izjednačenja (85:85), a tim rezultatom je i završen regularni dio utakmice. 

U dodatnih pet minuta bolje su se snašli domaći, koji su i pored zaostatka od 3 poena stigli do nevjerovatne pobjede serijom 5-0 u samoj završnici. Junak meča bio je Justin Doellman koji je u posljednjih devet sekundi postigao 5 poena. Najprije je pogodio trojku sa osam metara, da bi nakon toga presjekao pas gostiju i poentirao za veliko slavlje domaćina.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U redovima Barcelone najefikasniji je bio hrvatski reprezentativac Ante Tomić sa 21 poenom. Kod gostiju prednjačio je Francuz Nando de Colo sa 30 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi