Real bolji od Žalgirisa
Foto: EPA

Sigurni Madriđani

Real bolji od Žalgirisa

Košarkaši Reala došli su do 6. pobjede u TOP 16 fazi Eurolige nakon što su večeras kao gosti savladali sastav Žalgirisa rezultatom 90:75 (13:17, 26:24, 23:12, 28:22).

Samo u prvoj četvrtini domaćin je pokazao bolju igru, da bi u nastavku Madriđani stavili stvari na svoje mjesto i na kraju zasluženo slavili.

Real je do pobjede predvodio Nocioni sa 22 poena, a kod domaćina se istakao Jankunas sa 21 košem.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nakon ove utakmice Žalgiris zauzima posljednje mjesto grupe F sa samo dvije pobjede, dok je sa druge strane španski tim treći sa omjerom 6-4. Do kraja grupnog takmičenja ostalo je da se odigra još četiri kola, a svi timovi osim Žalgirisa su u konkurenciji za plasman u naredni krug takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi