Specijalna pozivnica za ABA ligu?

Specijalna pozivnica za ABA ligu?

Njemačka Bundesliga i ABA liga trebale bi od naredne godine da dobiju po jedno mjesto u Euroligi, piše francuski sportski list L'Ekip.

Kako se navodi u tekstu, nekima od timova trebale bi biti uručene specijalne pozivnice, što isključuje mogućnost kvalifikacija.

Za sada ništa nije potvrđeno, ali treba napomenuti da je prvi čovjek Eurolige Jordi Bertomeu ovih dana u posjeti Zagrebu, gdje su planirani sastanci sa rukovodstvom ABA lige, ali i Cedevite, a već za sutra je dogovoren razgovor sa čelnicima Partizana i Zvezde u Beogradu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do sada je 11 timova potpisalo desetogodišnje ugovore sa Euroligom, a među 16 odabranih naće se još predstavnika VTB lige, pobjednik Eurokupa, prvaci njemačke i ABA lige, kao i tim sa wild cardom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi