Dogovoren veliki trejd u  NBA ligi

Leonard za DeRozana

Dogovoren veliki trejd u NBA ligi

Midhat Šljivak

San Antonio Spursi i Toronto Raptorsi navodno su blizu velikog trejda.

Kako tvrdi ESPN, ekipe su jako blizu dogovora o razmjeni Kawhi Leonard - DeMar DeRozan i da bi sve jako brzo trebalo biti završeno.

Leonard je odavno nezadovoljan u Spursima. Jasno je poručio da želi ići, ali kako dogovor sa LA Lakersima, gdje je želio otići, nije mogao biti postignut, krenulo se sa drugim opcijama.

Na kraju su se pojavili Raptorsi. Jedini kanadski tim u NBA ligi spreman je pustiti prvu zvijezdu tima DeMara DeRozana u zamjenu za Leonarda i trejd bi uskoro trebao postati zvaničan.

Leonard je narednog ljeta slobodan igrač. Raptorsi će mu moći ponuditi ugovor od 190 miliona dolara za pet godina, ali je on jasno iskazao želju da potpiše za Lakerse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi