Durant i Booker "sredili" Dončića i Irvinga

Sjajan meč

Durant i Booker "sredili" Dončića i Irvinga

E. Škorić

U jednom od najzanimljivijih duela večeri u NBA ligi, Phoenix Sunsi su gostovali u Dallasu gdje su u sjajnom meču slavili protiv domaćih Mavericksa sa 130:126.

Luka Dončić i Kryie Irving igraju sjajno u tandemu, ali s druge strane imali su Kevina Duranta i Devina Bookera, koji su bili također jako raspoloženi, pa su na krilima upravo njih dvojice Sunsi došli do pobjede.

Prvih 12 minuta gosti su dobili sa 31:25, ali Dallas na veliku pauzu odlazi sa prednošću od tri poena, pošto je na semaforu bilo 62:59. Dallas je imao u nekim trenucima u trećoj dionici i osam poena prednosti.

U zadnjoj dionici Sunsi prave preokret i na kraju dolaze do pobjede. Durant je odigrao najbolji meč otkako je došao u Phoenix, ubacivši 37 poena uz sedam skokova. Booker je ubacio 36, ali je imao i 10 asistencija.

U redovima Dallasa Dončić je imao 34 poena i devet skokova, a Irving 30 uz sedam asistencija. Hardaway je meč završio sa 21, a Wood sa 17 poena.

Sunsima je ovo bila treća uzastopna pobjeda i sada su na četvrtom mjestu Zapadne konferencije sa omjerom 36-29, dok je Dallas sedmi sa 33-32.

U narednom meču Sunsi dočekuju Oklahomu protiv koje će biti veliki favoriti, dok će Dončić i družina odmjeriti snage s Utahom, opet u svojoj dvorani.

Ovo je bio ujedno prvi meč današnjeg programa. Počeli su još mečevi Chicago - Indiana i LA Lakers - Golden State, dok se ostali igraju kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi