Partija za pamćenje Dončića i Irvinga u novom trijumfu Dallas Mavericksa

NBA liga

Partija za pamćenje Dončića i Irvinga u novom trijumfu Dallas Mavericksa

E. Škorić

Protekle večeri odigrane su četiri utakmice u NBA ligi, a u najzanimljivijoj je Dallas pred svojim navijačima savladao Philadelphiju 76erse sa 133:126.

Duel u Dallasu smatrao se derbijem večeri, a domaća publika mogla je da uživa u sjajnim igrama dvije zvijezde, Luke Dončića i Kryiea Irvinga, koji su zajedno ubacili 82 poena.

Slovenac je bio najefikasniji na meču sa 42 poena, četiri skoka i 12 asistencija, dok je Irving ubacio 40 poena uz četiri skoka i šest asistencija.

Protiv tako raspoloženog dvojca 76ersi nisu imali šanse, ali su ako ništa do kraja bili konkurentni za trijumf. Kod gostiju, očekivano, Joel Embiid najbolji sa 35 poena i osam skokova. Maxey ga je pratio sa 29 poena, dok je James Harden duel završio sa 27 poena i 13 asistencija.

U još jednom derbiju večeri Golden State Warriorsi su bili sigurni protiv Los Angeles Clippersa koje su savladali sa 115:91. Poole je domaće predvodio s 34 poena, dok je Thompson ubacio 19 uz 11 skokova. Na drugoj strani Kawhi Leonard 21 poena i sedam skokova.

U Washingtonu Wizardse su Kuzma s 30 i Porzingis sa 25 poena predvodili Wizardse do nove pobjede. Ovaj put savladali su Toronto Raptorse sa 119:108. Kod gostiju bolji od ostalih Anunoby sa 26 poena.

Najmanje interesantan bio je duel u kojem su San Antonio Spursi sa 110:99 savladali ekipu Indiana Pacersa . Sochan 22 poena i 13 skokova predvodio je Spurse, dok je Buddy Hield sa 27 poena bio najbolji u timu Indiane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi