Nevjerovatni Luka Dončić ispisao historiju NBA lige, New Yorkom odjekivalo MVP!
FOTO: EPA

Jusuf Nurkić odigrao dobru partiju za svoje Phoenx Sunse

Nevjerovatni Luka Dončić ispisao historiju NBA lige, New Yorkom odjekivalo MVP!

Esmer Oštraković

Novu fenomenalnu utakmicu na gostovanju kod Brooklyna odigrali su Luka Dončić i Kyrie Irving, a njihova ekipa slavila je sa 119:107.

Irving je na ovoj utakmicu samo jedan poen više od Dončića, ali je sjajni Slovenac na kraju bio proglašen za igrača utakmice.

Ubacio je Dončić 35 poena, a imao je nevjerovatnih 18 skokova i jednu blokadu. Jedna asistencija nedostajala mu je za triple-double, a uspio je i ukrasti dvije lopte.

Na terenu je Luka Dončić proveo čak 43 minute, a ludo zvuči činjenica da je uz ovakvu statistiku izgubio samo jednu jedinu loptu. Stručnjaci tvrde da je Dončić prvi igrač u historiji NBA lige koji je uz takvu statistiku i minutažu izgubio samo jednu loptu.

Ono što treba napomenuti jeste da i ta jedna lopta koju je Dončić izgubio je jako "sumnjiva". Razlog je taj što mu je ona upisana za pokušaj šuta sa sirenom na samom kraju susreta koji je odigran sinoć.

Oglasi

Dončić je tokom cijelog susreta dizao publiku na noge. Ubacio je trojku sa loga, gotovo sa centra igrališta. Viralno je postalo i dodavanje za zakucavanje Joshu Greenu sa jednog kraja terena na drugi.

Pred sami kraj utakmice dok je Luka Dončić izvodio slobodna bacanja odjekivali su povici "MVP". Navijači su jasno rekli svoje.

Dobra partija Jusufa Nurkića u pobjedi Phoenix Sunsa

Košarkaši Phoenix Sunsa ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Milwaukee Bucksa sa 114:106.

Oglasi

Nakon dosta izjednačenog prvog poluvremena u kojem je čak prednost bila na strani Milwaukeeja, treća četvrtina je presudila pobjednika, a otišla je u korist Phoenix Sunsa.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bili su Booker i Durant. Booker je ubacio 32 poena i imao je četiri asistencije, te jedan skok, dok je Durant ubacio 28 poena, imao jednu asistenciju i deset skokova.

Kod Milwaukeeja Antetokounmpo je ubacio 34 poena, imao je šest asistencija i deset skokova.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nrukić ubacio je deset poena i imao je četiri asistencije, te deset skokova.

Svi rezultati:

Indiana Pacers - Houston Rockets 132:129
Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 107:119
Miami Heat - Orlando Magic 121:95
New York Knicks - Memphi Grizzlies 123:113
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 129:123
Utaz Jazz - Oklahoma City Tunder 124:117
Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 114:106

Top Komentari

trzac
Cirkus liga koju gledaju samo djeca do 15g. Pogledao sam ove sezone par utakmica cisto da vidim jel se sta mjenja, zakljucak je da se mjenja ali na gore. U svakom timu ima po 1-2 igraca koji 50% utakmice igraju sami. Uzme loptu ispod svog kosa, prevede je na protivnicku polovinu, sutira, i tako u krug. Ako tog igraca ne ide, gledamo reviju promasaja i procenat suta od 2%. Al zato reklame idu ko halva. Ko hoce da gleda kosarku, Euroleague.
2 0
Realno01
Odavno propala liga.Sve je u HOT DOG folu.Sjedi,jedi i uživaj u cirkus predstavi.Nema ovo veze sa ozbiljnim sportom.Euroliga atraktivnija 10 puta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi