Dončić tri sekunde prije kraja ubacio trojku, a onda žestokim psovkama vrijeđao Goberta
FOTO: EPA

Emocije su proradile

Dončić tri sekunde prije kraja ubacio trojku, a onda žestokim psovkama vrijeđao Goberta

Esmer Oštraković

Luka Dončić odigrao je fenomenalnu partiju u pobjedi Dallas Mavericksa protiv Minnesota Timberwolvesa, te je doveo svoju ekipu do prednosti od 2:0 u finalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.

Ubacio je Slovenac 32 poena, a dodao je 10 skokova i tri asistencije. Ključna je bila trojka kojom je zaostatak od 108:106 pretvorio u pobjedu od 109:108 za svoju ekipu.

Trojku je Dončić ubacio preko najboljeg odbrambenog igrača lige, a radi se naravno o Rudyju Gobertu.

Ništa Francuz nije mogao protiv sinoć fenomenalnog Dončića koji je tri sekunde prije kraja ubacio trojku za pobjedu.

Zanimljivo da je ta ubačena trica bila jedini ubačaj iz igre za Luku Dončića u posljednjoj četvrtini ove utakmice, ali jasno je da je bio najbolji kada je najviše trebao svojoj ekipi.

Oglasi

Tek nakon što je ubacio trojku krenuo je pravo šou Luke Dončića kojeg su očito savladale emocije, te nije birao riječi koje je uputio najboljem defanzivcu lige.

Okrenuo se Dončić prema Gobertu, te mu je uputio nekoliko žestokih psovki.

"Ne možeš me je**no čuvati. Idi kući k**o", urlao je Dončić u pravcu Goberta koji se nije okretao prema njemu.

Sjajnog Dončića na ovoj utakmici pratio je Irving sa 20 poena, te Daniel Gafford sa 16 poena.

Kod Minnesote Naz Reid je ubacio 23, Anthony Edwards 21, a Mike Conley 18 poena.

Finalna serija Zapadne konferencije sada seli u Dallas, a Mavericksi imaju su napravili veliku stvar sa ovom pobjedom i imaju sjajnu šansu da se plasiraju u veliko finale.

Top Komentari

user1596891057
Strašan igrač ovo treba izvesti prije kraja i to trojkom preko jednog od najboljih odbrandbenih igrača u nba,kapa do poda Luki
0 0
cogoH
Nije 3 vec 13 asistencija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi