"Dončić ima karakter, poštovanje i zna šta radi u svakom trenutku"

Dobro poznaje kvalitete sjajnog Slovenca

"Dončić ima karakter, poštovanje i zna šta radi u svakom trenutku"

Samir Mlaćo

Slovenac Luka Dončić briljira u NBA ligi. Iako je imao i problema sa povredom, Dončić je za kratak period pokazao svoje kvalitete.

Većina onih koji ga poznaju ističu da nisu iznenađeni, te da se u ovom slučaju radi o velikom talentu koji je uz mukotrpan rad došao na naplatu.

Trener košarkaša Reala Pablo Laso, inače bivšeg Dončićevog kluba, priznaje da je od početka vidio da je čudesni Slovenac poseban.

"Ima karakter, poštovanje... Zreo je, zna šta radi u svakom trenutku, nije to samo košarka i parket. Vjerovatno se zbog toga dobro razvija i u NBA, te se lako prilagodi svakoj situaciji", kazao je Laso.

U Real je došao kao veoma mlad.

"Sa 13 godina je došao i uvijek je bio spreman da igra, da pomogne svom timu... 2015. godine smo ga ubacili u prvi tim i on je poslije par dana postao jedan od glavnih u timu. Tako je tokom cijele karijere".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi