Dončić je samo zakolutao očima kada je čuo neprijatan zvuk: "Nadam se da ovo nije uživo"

Neprijatna situacija

Dončić je samo zakolutao očima kada je čuo neprijatan zvuk: "Nadam se da ovo nije uživo"

Edmir Škorić

Košarkaši Dallasa pobijedili su Oklahomu sa 119:110 i stigli do brejka za 1:1 u polufinalu Zapadne konferencije doigravanja u NBA ligi.

Ponovo je prvo ime susreta, barem kada su gosti u pitanju, bio Luka Dončić, pošto je Slovenac ubacio 29 poena uz 10 skokova i 7 asistencija.

Na press konferenciji nakon samog meča o Oklahomi jedna veoma neprijatna scena. Nekom je na mobitelu očigledno slučajno pušten film za odrasle, ali je zvuk otišao u eter, pa je sve to mogao da čuje i sam Slovenac.

Dončićev govor je prekinut, a košarkaš Dallasa je šokirano pogledao prema novinarima, nakon čega je samo uz blagi osmijeh spustio glavu.

Oglasi

"Nadam se da ovo nije uživo", dobacio je Luka.

Inače, tokom meča je imao sukob sa jednim navijačem. "Jedan čovjek pored terena pominjao mi je porodicu, ne sviđa mi se to čovječe. Jedan odrastao čovjek to ne može da radi. Nisam ja uradio ništa, samo sam htio da mu vratim. Ludo je to što odrastao čovjek udara na moju porodicu":

Što se samog meča tiče, Luka je rekao: “Mislim da je to bila jedna od najtežih utakmica koje sam igrao. Ja se borim vani. Pokušavam dati sve od sebe kako bih pomogao momčadi da pobijedi. Samo je moj mentalitet da imam sjajan start, a onda će me momčad slijediti.”

Dallas će sada biti domaćin dvije utakmice u ovoj seriji. Naredna se igra u subotu od 21:30, a potom 14. maja od 3:30, nakon čega peta utakmica opet seli u Oklahomu.

U drugom polufinalu Zapada igraju Denver i Minnesota i pomalo neočekivano je tamo 2:0 za Timberwolvese, dok se na Istoku sastaju Indiana i New York, odnosno Boston i Cleveland. Knicksi vode 2:0, dok je 1:1 u duelu Celticsa i Cavaliersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti