Luka Dončić u garažu parkirao još jedno 'čudovište' - "Mašinerija brate"
Luka Dončić predstavio novi automobil

Luka Dončić u garažu parkirao još jedno 'čudovište' - "Mašinerija brate"

Midhat Šljivak

Luka Dončić poznat je kao veliki ljubitelj automobila, a zvijezda Dallas Mavericksa sada je predstavila novo 'čudovište' u garaži.

Kolekcija automobila fenomenalnog Slovenca Luke Dončića od jučer je bogatija za još jednu istinsku mašinu. U pitanju je Chevrolet Camaro SS iz 1968. godine koji je posebno dizajniran za Luku.

Na automobilu je ispisan broj 77, što je broj kojeg na dresu Dallas Mavericksa nosi Slovenac, a čudesni Camaro je u kombinaciji crne, ljubičaste i roze boje.

Tu je i logo Air Jordan koji je Lukin sponzor za opremu, a sam Michael Jordan se oglasio porukom: "Mi imamo viziju"...

U moru komentara oduševljenih prijatelja i fanova istakao se i onah bh. kickboxera Envera Šljivara, također velikog ljubitelja automobila.

"Top mašinerija brate", napisao je Šljivar.

Oglasi

Apsolutno svi su oduševljeni novim ljubimcem kojeg je u garažu parkirao Luka Dončić, a koja je već prebogata istinskim zvijerima od automobila.

Camaro SS iz 1968. godine ima 325 konjskih snaga, brzinu do 100 km/h dostiže za 6.6 sekundi. Nije najbrži, ali je definitino najinteresantniji automobil u Lukinoj kolekciji.

Oglasi

Dončić s Dallas Mavericksima trenutno igra doigravanje protiv Los Angeles Clippersa.  Serija je izjednačena nakon dvije utakmice (1-1).

Luka Dončić  kandidat za MVP nagradu

Luka Dončić jedan je od trojice kandidata za MVP nagradu, odnosno za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone NBA lige.

Dončić kao rivale za nagradu ima čudesnog Nikolu Jokića, te zvijezdu Oklahoma City Thundera Shai Gilgeousa-Alexandera. Favorit je Jokić.

Čudesni Slovenac iza sebe ima zaista nevjerovatnu sezonu. Pravio je istinska čuda i na prosjecima je od gotovo 34 poena, gotovo 10 asistencija i nešto preko devet asistencija po meču.

Na kraju ovakva statistika vjerovatno neće biti dovoljna za MVP naslov. Nikola Jokić je ogroman favorit, ali vidjet ćemo šta će se desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi