Neuništivi Kyrie Irving preko Jokića ubacio nemoguće, a Amerika priča samo o reakciji Dončića

Kakva luda završnica utakmice

Neuništivi Kyrie Irving preko Jokića ubacio nemoguće, a Amerika priča samo o reakciji Dončića

E. Oštraković

Sjajnoj utakmici prisustvovali su svi navijači koji su odlučili otići u dvoranu i pogledati utakmicu između Dallas Mavericksa i Denver Nuggetsa. Domaći su ostvarili pobjedu, a završnica utakmice bila je "luda".

Gosti su na ovoj utakmici bili favoriti, ali ponovo se tačnom pokazala stara fraza da favoriti ne pobjeđuju uvijek, ali i da je u sportu sve moguće.

Prva četvrtina je nakon velike borbe otišla na stranu gostiju koji su imali prednost od četiri razlike, a rezultat je bo 34:30.

U drugoj četvrtini nastavljena je velika borba, a ovaj put su domaći dobili ovu dionicu sa 28:27, a to je značilo da se na odmor ide sa vodstvom gostiju od tri razlike.

Dosta dobro su domaći odgirali treću dionicu ove utakmice i napravili su prednost sa kojom su ušli u posljednji period igre u kojem se odlučivao pobjednik.

Oglasi

Na kraju je bilo jako, jako zanimljivo, a domaći su uspjeli da ostvare pobjedu nakon što je Irving ubacio koš u posljednjim sekundama susreta.

Uzeo je Irving loptu, te je na do sada rijetko viđen način oprobao svoju sreću koja ga je ovaj put itekako pogledala. Naime, on je šutirao iz jedne ruke i to preko Jokića.

Lopta je "bila dobra", ali slavu je na kraju ukrao Luka Dončić svojom reakcijom na koš Irvinga o kojoj pričaju svi u Americi.

Upravo Dončić je bio najbolji pojedinac ove utakmice sa 37 ubačenih poena, devet skokova i tri asistencije.

Sjajan je bio i Irving koji je ubacio 24 poena, a dodao je i sedam skokova, te devet asistencija.

Top Komentari

DDG
“Amerika priča”, “Svijet bruji”, “Srbija ne spava”… Na ovom portalu su baš domišljati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi