Obračun Dončića i Jokića završen nestvarnim poenima čovjeka iz sjene za pobjedu Dallasa
Nevjerovatni poeni Irvinga za pobjedu

Irving za pobjedu

Obračun Dončića i Jokića završen nestvarnim poenima čovjeka iz sjene za pobjedu Dallasa

M. Šljivak

Dallas Mavericksi pobijedili su večeras na svom parketu Denver Nuggetse rezultatom 107:105, a junak pobjede je Kyrie Irving koji je pogodio nevjerovatan floater lijevom rukom i sa zvukom sirene je donio pobjedu svom timu.

NBA liga svjedočila je večeras obračunu Luke Dončića i Nikole Jokića. Dončić je na parketu pokazao više, ali obojica su završila u sjeni Kyrieja Irvinga koji je na nestvaran način donio pobjedu Mavericksima.

Dallas bolje otvara meč. Zaustavljen je Nikola Jokić na otvaranju, a s druge strane Dončić je igrao sjajno. Ipak, na kraju prve dionice Nuggetsi su okrenuli rezultat na svoju strani u poslije 12 minuta igre bilo je 34:30 u korist gostiju.

Denver je prednost imao i na poluvremenu. Nakon poprilične klackalice na odmor Nuggetsi odlaze rezultatom 61:58.

Vodili su gosti do sredine igre u trećem periodu. Dallas potom preuzima rezultat na svoju stranu i na ulasku u posljednju dionicu je plus pet u njihovu korist, 84:79.

Oglasi

Iako Mavericksi u jednom trenutku imaju i plus 13, Nuggetsi se uspijevaju vratiti u meč i povesti sa 105:102. Međutim, zadnju riječ imali su domaći košarkaši.

Prvo je Luka Dončić pogodio fenomenalnu trojku za izjednačenje rezultata na 105:105, da bi posljednji napad na utakmici išao u ruke Kyrieju Irvingu.

Uslijedio je potom spektakl. Kyrie pogađa nestvaran floater lijevom rukom sa zvukom sirene i donosi Mavsima pobjedu 107:105.

Oglasi

Junak susreta je ubacio 24 poena uz devet asistencija i sedam skokova. Ispred njega je bio jedino Luka Dončić ss 37 poena i devet skokova.

Nikola Jokić večeras je ubacio 16 poena, uhvatio je 11 skokova i upisao je sedam asistencija. Jamal Murray je predvodio Nuggetse s 23 poena.

Mavericksi su trenutno osmi tim Zapadne konferencije s omjerom 39-29, a Nuggetsi su drugi s omjerom 47-21.

Do kraja sezone ostalo je još malo. Dijele se posljednja mjesta za doigravanje, a tamo će po svemu sudeći ovaj put biti Luka i Kyrie i definitivno bi Dallas za sve mogao biti ozbiljan problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi