Navijači Dallasa poludjeli za još jednim Slovencem: "Ma kakav Porzingis, dovedite njega"

Uživali u tandemu Dončić - Tobey

Navijači Dallasa poludjeli za još jednim Slovencem: "Ma kakav Porzingis, dovedite njega"

E. Škorić

Luka Dončić odlučio je da se i ovo ljeto stavi na raspolaganje Sloveniji, pa je već počeo s pripremama za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Prije dva dana Slovenci su u pripremnom meču pobijedili Hrvatsku sa 97:88 u Stožicama.

Dončić je ubacio 10 poena, ali upisao čak 17 asistencija. Uglavnom je proigravao centra Michaela Tobeyja, koji je ubacio 26 poena uz 11 skokova.

Dončić i Tobey praktično su odradili dva treninga zajedno prije utakmice, a zvijezda Dallasa je centra sjajno proigravala tokom utakmice s Hrvatskom. Saradnja njih dvojice posebno se dopala navijačima Dallasa, koji su zbog Luke pratili meč na internetu.

Toliko su oduševljeni saradnjom Luke i Michaela, da su po društvenim mrežama tražili od vlasnika Mavericksa da dovede Tobeyja.

"Ne treba nam Porzingis, dovedite ovog čovjeka", jedan je od komentara.

Oglasi

Slovenci su oduševljeni zbog Lukinog odazivanja reprezentaciji, a on je kazao da mu je čast nositi dres svoje zemlje.

"Uvijek je čast igrati za Sloveniju, posebno sa ovakvim saigračima. Svi su super momci, uživam u njihovom društvu i uvjeren sam da možemo uspešno da branimo boje naše zemlje ove godine", rekao je Dončić.

Njegova reprezentacija će kvalifikacijski turnir za OI igrati u Kaunasu.

"Ovo mi je trenutno najveća motivacija. Moramo da dobijemo sve četiri utakmice i kvalifikujemo se. Mislim da imamo tim koji može da izbori kartu za Tokio, i više od toga. Prci cilj je prvo mjesto u Kaunasu", dodao je Dončić.

[twitter]https://twitter.com/LukaUpdates/status/1406027356377075712[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti