Velika razmjena u NBA ligi
Foto - EPA

Mitchell napustio Jazz

Velika razmjena u NBA ligi

Midhat Šljivak

Cleveland Cavaliersi i Utah Jazz napravili su večeras veliku razmjenu igrača.

Novi član Cavsa postao je fenomenalni bek Donovan Mitchell, a put Salt Lake Cityja će čak tri košarkaša i tri pika prve runde na narednim draftovima.

Jazz je tako za Mitchella dobio Collina Sextona, Laurija Markkanena i Ochai Agbaija. U sve su uključena tri pika prve runde narednih draftova i dvije zamjene draft mjesta za Utah Jazz.

Razmjenom Donovana Mitchella završena je jedna era Jazza. Odlučio se ovaj tim za novi početak, pa su tokom ljeta razmijenili i francuskog centra Rudyja Goberta u Minnesota Timberwolvese.

Mitchell je kompletnu dosadašnju karijeru proveo u ekipi Utah Jazza. Stigao je u NBA ligu 2017. godine i postao je jedna od najvećih zvijezda.

Ipak, tokom prošle sezone bilo je primjetno nezadovoljstvo. Nije se slagao posebno s Gobertom, a sve je krenulo tokom pandemije kada je Gobert bio na žestokom udaru javnosti zbog ponašanja.

Oglasi

Ovaj 25-godišnji bek u NBA karijeri je na prosjeku od 24 poena po meču, a prošle sezone je ubacivao gotovo 26 poena.

Treba svakako istaći da je Mitchell trostruki All Star igrač i šampion je u zakucavanju iz 2018. godine.

Utah je umjesto njega dobio odličnog Collina Sextona koji je imao odlične nastupe u Cavsima i koji je tokom četiri NBA sezone u prosjeku od 20 poena po meču.

Finac Lauri Markkanen je prije Clevelanda igrao odličnu košarku u Chicagu. Prosječno bilježi 15.4 poena u NBA sezoni.

Ochai Agbaji izabran je kao 14. pik drafta ove godine. Stiže s univerziteta Kansas i igra na poziciji beka šutera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi