Nova bomba u NBA ligi: Trejdovan Rudy Gobert
Foto - EPA

Odlazi iz Jazza nakon devet godina

Nova bomba u NBA ligi: Trejdovan Rudy Gobert

M. Šljivak

Francuski košarkaš Rudy Gobert (30) razmijenjen je večeras iz Utah Jazza u Minnesota Timberwolvese.

U velikom trejdu trostruki All Star igrač i jedan od najboljih defanzivaca lige završio je u Minnesoti koja se odrekla popriličnog broja igrača za 30-godišnjeg Francuza.

Tako će put Salt Lake Cityja četiri košarkaša. Malik Beasley, Patrick Beverley, Walker Kessler, Jarred Vanderbilt novi su igrači Jazza, a pored njih idu i četiri buduća pika prve runde NBA drafta.

Minnesota je tako dakle dala čak osmoricu košarkaša za Goberta koji će sigurno biti veliko pojačanje u ekipi Timberwolvesa.

216 centimetara visoki Gobert je kompletnu NBA karijeru proveo u Jazzu. U ovom timu je od 2013. godine i na prosjeku je od preko 12 poena po meču.

Ovom učinku dodaje gotovo 12 skokova i jednu blokadu po utakmici.

Top Komentari

user1651090989
Nemoguc trejd ,precijenjen ,a sta ako se povrijedi ,da ga ne ureknem
1 0
user1582456981
E jesu ovi iz Minesote i ludi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi