Donovan Mitchell se oglasio nakon pozitivnog testa na koronavirus

Bek Utah Jazza u izolaciji

Donovan Mitchell se oglasio nakon pozitivnog testa na koronavirus

NBA liga je odlučila prekinuti takmičenje nakon što je potvrđeno da centar Utah Jazza Rudy Gobert ima koronavirus.

Ubrzo nakon toga su stigla vijesti da je na koronavirus pozitivan i njegov saigrač Donovan Mitchell.

Mnogi vjeruju da je upravo Gobert zbog svog nemarnog ponašanja, u neznanju da ima koronavirus, krivac što je isti prešao i na Mitchella.

Mitchell se danas obratio javnosti porukom na društvenim mrežama.

"Hvala svima koji su mi se javili nakon vijesti o mom pozitivnom testu. Svi zajedno učimo više o ozbiljnosti trenutne situacije i nadajmo se da će se ljudi nastaviti educirati - da se moraju ponašati odgovorno i zbog vlastitog zdravnja i zbog dobrobiti onih u okolini. Zahvaljujem se vlastima u Oklahomi koje su mi bile od pomoći tokom procesa testiranja i svima u Jazzu koji mi pružaju podršku. Nastavit ću slijediti savjete medicinskog osoblja i nadam se da ćemo se svi ujediniti, biti tu jedni za druge i za naše komšije kojima je potrebna pomoć", napisao je Mitchell na svom Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi