Šta će biti s NBA ligom?
Foto - EPA

Važna odluka pred rukovodstvom najjače lige svijeta

Šta će biti s NBA ligom?

M. Šljivak

NBA liga donijela je odluku o prekidu sezone nakon što je otkriveno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na koronavirus.

Rukovodstvo najjače košarkaške lige svijeta odmah je odlučilo da suspenduje sezonu, a igrači Jazza, te timova koji su u prethodnom periodu igrali protiv Goberta su u karantenu.

Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je 259 utakmica i za sada nije poznato hoće li one biti odigrane ili će sezona biti okončana prema trenutnom statusu.

"Vjeruje se da će se sezona nastaviti, ali raspored će sigurno biti skraćen"; poručio je novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski.

Za sada nema nikakvih informacija koliko će prekid sezone potrajati. S obzirom na to da se radi o pandemiji virusa nema previše optimizma za nastavak sezone i ako se stvari pogoršaju ona sigurno neće biti nastavljena.

Ono što je sigurno je to da će NBA liga biti u prekidu na najmanje dvije sedmice. Toliko traje proces inkubacije i karantena, ali veoma je izvjesno da će prekid trajati i duže.

U ovom periodu timovi vjerovatno neće ni trenirati. Jednostavno je previše opasno da se održavaju bilo kakve aktivnosti, posebno u ekipama koje su u prethodnom periodu igrale protiv Utah Jazza.

Tim iz Salt Lake Cityja je u protekle dvije sedmice igrao šest utakmica, a osim Toronta, čiji su igrači već u karanteni, nastupili su protiv Detroita, Bostona, New Yorka, Clevelanda i Washingtona.

Više informacija o eventualnom nastavku sezone i li u najgorem slučaju prekidu kompletnog takmičenja u najjačoj ligi svijeta, NBA liga će dostaviti danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi