Košarkaš Širokog oborio rekord ABA lige
FOTO: ABA liga

Sjajna utakmica za Charuthersa

Košarkaš Širokog oborio rekord ABA lige

E. Dindić

Široki je jučer bez većih problema u okviru ABA 2 NLB savladao Vojvodinu sa 93:69. 

Sigurno da je to velika pobjeda izabranika Danijela Jusupa kojom i dalje ostaju u gornjem dijelu tabele. Međutim, ova utakmica ostaće upamćena i po još jednoj stvari. Naime, Dontay Caruthers postavio je novi rekord ABA 2 lige po broju ukradenih lopti na jednoj utakmici.

On se u ovom susretu zaustavio na brojci od osam, te time oborio prethodni rekord koji su držala četiri košarkaša (Mitchell Kwamain, Woodard James, Magdevski Andrej and Bratož Domen) koji su imali po sedam ukradenih lopti.

Podsjetimo, Caruthers je završio susret sa 21 poenom šest skokova, šest asistencija i osam ukradenih lopti što mu je donijelo index korisnosti na ovoj utakmici od 29.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Također odlične partije u pobjedničkom sastavu odigrali su Luka Božić sa 26 poena devet skokova i šest asistencija, kao i Mate Vucić koji je susret završio sa 15 poena i 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi