Košarkaši Širokog bez većih problema slavili protiv Vojvodine
FOTO: ABA

Nova pobjeda izabranika Danijela Jusupa

Košarkaši Širokog bez većih problema slavili protiv Vojvodine

E. Dindić

Košarkaši Širokog bez većih problema upisali su novu pobjedu u ABA 2 NLB ligi. Na svom terenu bili su bolji  od Vojvodine iz Novog Sada rezultatom 93:69. 

Prvi period nakon odlične igre Široki rješava u svoju korist rezultatom 28:19. Nastavak susreta donosi isti tempo, odličnu igru domaćih košarkaša dok gosti neuspješno pokušavaju da im pariraju. I ovaj period Široki rješava u svoju korist rezultatom 20:16, te nakon 20 minuta igre rezultat na semaforu glasio je 48:35 u korist izabranika Danijela Jusupa.

U trećem periodu uglavom igralo se koš za koš pa ovaj period gosti iz Novog Sada rješavaju u svoju korist rezultatom 21:20. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 68:56 u korist Širokog.

Posljednji period protiče u totalnoj dominaciji domaćih košarkaša te na kraju ubjedljiva pobjeda rezultatom 93:69.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

U pobjedničkom sastavu sjajan je bio Luka Božić sa 26 poena i 9 skokova, dok je odličnu utakmicu također odigrao i Dontay Caruthers sa 21 poenom 6 asistencija i čak osam ukradenih lopti.

Bolji od ostalih u sastavu iz Novog Sada bili su Uroš Banjac sa 18 poena, odnosno Nemanja Popović koji je susret završio sa 14 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti