Đorđević o panici među američkim košarkašima u Italiji: to je za mene sr**e!

Bivši izbornik Srbije žustar i kategoričan

Đorđević o panici među američkim košarkašima u Italiji: to je za mene sr**e!

Pandemija koronavirusa, to već znaju i vrapci na grani, pravi ogromne probleme sportu na svjetskoj razini. 

Italija je jedna od najpogođenijih svjetskih zemalja po broju zaraženih i uistinu tamo nije lako živjeti i raditi pod novonastalim uvjetima.

Donedavni izbornik srbijanske košarkaške selekcije i trener Virtusa iz Bologne Aleksandar Đorđević danas je dao zanimljivu izjavu za talijanske medije. Izjava se ticala sve glasnijih zahtjeva američkih košarkaša koji širom Italije apeliraju na klubove da ih puste kućama dok prođe panika izazvana COVID - 19 virusom.

"U ovoj situaciji inspiraciju treba tražiti u filmu "Hrabro srce" - kazao je Đorđević i dodao:

Potražite više informacija na temu Lega A:

"To je model vođe, ne kao recimo Napoleon koji je ostajao na sigurnom dok je vojnicima naređivao napade. "Braveheart (William Wallace) kad bi naredio napad, pa i on bi isti tren bio sa svojim vojnicima. Želio bih zahvaliti svojim igračima i osoblju, zasad nismo imali nikakvih problema. Ali kad čujem za ove probleme s Amerikancima, pa to je za mene obično sr**e! Zašto da nas dijele pasoši dok smo u isto vrijeme jedan tim? Mi smo Talijani, Srbi, Amerikanci...mi smo tim! Nema razlika u grupi! Naš je dom tamo gdje radimo, ovo je naše mjesto. To se zove profesionalizam" - poentirao je Đorđević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi