Đorđević: Poštujem Amerikance, oni su najveći favoriti SP
Srbija je danas silovito startala na SP pregazivši Angolu

Izbornik Srbije nakon razbijanja Angole

Đorđević: Poštujem Amerikance, oni su najveći favoriti SP

Srpska košarkaška reprezentacija danas se na otvaranju Svjetskog prvenstva u košarci poigrala s reprezentacijom Angole razbivši je rezultatom 105:59.

Ipak, izbornik srpskih košarkaša Alekandar Đorđević nije letio visoko zbog uvodne pobjede:

"Ovo je dug put, znamo kako da dođemo gdje želimo ali moramo ostati skromni" - veli Đorđević na službenom pressu nakon utakmice i nastavlja: -"Ne razmišljam o Amerikancima. Poštujem ih, najveći su favoriti to je sigurno. Neki igrači se nisu odazvali ali i dalje tu ima fantastičnih individualaca a o treneru ne treba trošiti riječi".

"Što se tiče današnje utakmice vidjeli ste sve. Ozbiljna utakmica, ozbiljan pristup, ozbiljna priprema i sve je to dovelo do ovakvog rezultata. Zajedništvo je naša najveća snaga oduvijek. Protiv Angole smo imali 32 asistencije, igrači nisu sebični, vole dijeliti lopte, ja kad to vidim kao trener osjećam se preponosnim" - dodao je Đorđević. 

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Slijedeći protivnik Srbije su Filipini koje je danas deklasirala reprezentacija Italije sa 108:62.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi