Igosi deklasirali Sparse

Prijateljska utakmica

Igosi deklasirali Sparse

D. Rakanović

Šampion Bosne i Hercegovine Igokea je ubjedljivo savladala sarajevske Sparse sa 95:58 u pripremnoj utakmici. 

Izabranici Dragana Bajića od prve minute su maksimalno ušli u meč tako da su već nakon prvog perioda imali dvocifrenu prednost (27:17). 

U drugoj četvrtini Igosi su pojačali odbranu, a Sparsi se na agresivnu odbranu protivnika ne snalaze baš najbolje. Prednost domaćina rasla je iz minuta u minut, pa se na veliki odmor otišlo sa 24 poena prednosti za Igokeu (50:26). 

U nastavku utakmice Igosi su povećavali prednost do kraja meča i zasluženo slavili u prvoj prijateljskoj utakmici. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U domaćoj ekipi istakao se Robert Rikić sa 16 poena. Pratili su ga novajlija Aleksandar Ponjavić sa 13, dok su Vuk Radivojević i Desmond Washington ubacili po 12 poena. 

Igokea-Spars 95:58 (27:17, 23:9, 20:17, 25:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi