Gordić i Budućnost pokorili i Ljubljanu
Foto: ABA

Budućnost na vrhu

Gordić i Budućnost pokorili i Ljubljanu

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su u Ljubljani Olimpiju 88:79 u susretu 6. kola ABA lige.

Olimpija je ušla nešto bolje u meč i imali su prednost do sredine igre u prvoj dionici. Međutim, tim iz Podgorice je potom preuzeo igru u svoje ruke i nakon prve dionice su imali prednost od tri poena, 23:26.

Ekipe su se smjenjivale u vodstvo tokom druge dionce. Nakon 20 minuta igre Budućnost je i dalje imala plus tri (45:48), te se činilo kako će ovaj meč donijeti neizvjesnost.

Ipak, to se nije dogodilo. Sjajnom igrom u trećem periodu crnogorski prvak povećava prednost na plus 14 (60:74) i Olimpija se našla u teškoj situaciji.

Nisu se domaći uspjeli vratiti. Do kraja su samo smanjili prednost na minus devet i doživjeli su četvrti poraz ove sezone.

Budućnost je trenutno vodeći tim ABA lige sa pet pobjeda i jednim porazom.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nikolić je sa 16 poena predvodio Budućnost u ovom meču, a odličan je ponovo bio i Nemanja Gordić sa 13 poena i pet asistencija.

Kod domaćeg tima Oliver je bio najefikasniji sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi