Došlo vrijeme za rastanak: Gasol potpisuje za Milwaukee

Bomba iz NBA lige

Došlo vrijeme za rastanak: Gasol potpisuje za Milwaukee

Prema informacijama iz SAD-a, Pau Gasol završio je epizodu u San Antonio Spursima.

Iskusni španski košarkaš ove sezone se nije pretjerao naigrao, a pouzdani transfer guru Adrian Wojnarowski tvrdi da je sada dogovorio raskid saradnje i da će postati ubrzo slobodan igrač.

Da je došlo vrijeme za rastanak potvrdio je na društvenim mrežama i sam Gasol, koji je istakao kako mu je bila čast igrati za jednu od najboljih franšiza u NBA ligi, a naredna stanica u njegovoj karijeri je Milwaukee Bucks.

"Zahvalni smo Gasolu na doprinosu koji je dao na terenu, u svlačionici i zajednici", poručio je trener San Antonio Spursa Gregg Popovich.

Gasol će biti veliko pojačanje za Buckse koji su vrlo tanki na poziciji centra, obzirom da tu imaju samo Brook Lopeza, a uz to donosi sa sobom i iskustvo osvajanja naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi