Pau Gasol zatražio trejd, ali niko ga neće

Iskusni Španac i dalje u Spursima

Pau Gasol zatražio trejd, ali niko ga neće

E. Škorić

Iskusni španski košarkaš Pau Gasol navodno je zatražio trejd u San Antonio Spursima.

ESPN javlja da je Gasol od čelnika Spursa zatražio da ga trejduju prije kraja prelaznog roka, no kako San Antonio nije pronašao njegovu zamjenu, razmjena se neće desiti prije ljeta.

Gasol ove sezone nije puno igrao. Odigrao je tek 12,5 minuta na 26 mečeva i za to vrijeme je upisao 4,4 poena u prosjeku.

Nisu godine jedini razlog što niko ne želo Gasola. Tu je i njegov nestvarno veliki ugovor, uzimajući u obzir sve faktore, koji iznosi po 16 miliona dolara za ovu i narednu sezonu.

Vidjet ćemo hoće li ipak na ljeto Pau dobiti mjesto u nekom timu, a njegov brat Marc je ranije saznao ime novog kluba i on će karijeru nastaviti u Toronto Raptorsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije