Dosta velikana nije nikad uzelo prsten, a on je s klupe uzeo tri u tri sezone
(Foto: EPA)

Patrick McCaw je istinsko čudo

Dosta velikana nije nikad uzelo prsten, a on je s klupe uzeo tri u tri sezone

M. Šljivak

Toronto Raptorsi su po prvi put u historiji franšize osvojili naslov NBA prvaka.

Kanadski tim je sa 4-2 u seriji pobijedio branioce titule Golden State Warriorse i tako je došao do svog prvog naslova u najjačoj ligi svijeta.

Svoj treći prsten dobio je košarkaš ovog tima Patrick McCaw, a interesantno je da ovaj 23-godišnji bek igra tek svoju treću sezonu u najjačoj ligi svijeta.

McCaw je od 2016. do 2018. godine bio član upravo Golden State Warriorsa. Naravno, njegov učinak nije bio značajam ubacivao je četiri poena po meču, ali je sa ovim timom uzeo dva prstena prvaka.

Iako je na stolu imao ponudu Warriorsa prošlog ljeta za nastavak saradnje, McCaw je odlučio otići u Cleveland Cavalierse, ali je tamo otpušten nakon samo tri utakmice.

U januaru je postao član Toronto Raptorsa, a potpis za kanadsku ekipu se ispotavio kao izuzetan potez, jer je McCaw sinoć stigao do svog trećeg prstena u tri sezone.

Naravno, ni u Raptorsima ne igra neku važnu ulogu. Nastupio je u četiri utakmice, ali sa jako malom minutažom, a zabio je tri poena kada je pogodio šut za tri u prvom meču.

McCaw očigledno ima nevjerovatnu sreću. Zna izabrati tim za titule, a postao je tek treći igrač u historiji koji je osvojio tri uzastopna naslova prvaka sa različitim ekipama.

Prije njega su to samo uspjeli Frank Saul i Steve Kerr, a postao je i prvi igrač sa trheee-peatom, odnosno tri uzastopne titule još od Los Angeles Lakersa koji su osvajali naslove od 2000. do 2003. godine.

McCaw će imati čime da se pohvali, posebno kada se zna da velike NBA legende nisu uspijevale da dođu do prstena prvaka.

Tako Karl Malone, John Stockton, Charles Barkley, Reggie Miller, Allan Iverson, Patrick Ewing, ali i mnogi drugi, nikada nisu uspjeli da dođu do naslova, ali to su bila neka druga vremena u najjačoj ligi svijeta.

Top Komentari

Laola
Jbga a zato ga haman ljubav ne ide, cak tri prstena a ni jedna zena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi