Nestvarna životna priča junaka Raptorsa: Očuh ga je prebijao, a on mu nakon svega rekao 'Volim te'
(Foto: EPA)

Nestvarna životna priča junaka Raptorsa: Očuh ga je prebijao, a on mu nakon svega rekao 'Volim te'

M. Šljivak

Toronto slavi titulu prvaka NBA lige.

Raptorsi su u NBA finalu uspjeli da savladaju Golden State Warriorse sa 4-2 u seriji i došli su do historijske titule prvaka najjače lige svijeta.

Junak pobjede u šestoj utakmici je bek Fred VanVleet. Pogodio je ovaj 25-godišnji košarkaš ključne šuteve, ubacio je 22 poena od čega je 12 zabio u posljednjoj dionici.

Iako su navijači Raptorsa u doigravanju često kritikovali trenera Nicka Nursea što mu previše vjeruje, jer je na otvaranju play offa bio zaista očajan.

Međutim, preporodio se na dan kada je dobio sina. Dobio ga je prije četvrte utakmice serije protiv Orlando Magica i od tog trenutka je VanVleet bio zaista čudesan.

Pogađao je sve. Pogodio je 16 trojki sa klupe u finalu i tako postavio rekord, a i sam je istakao kako ga je rođene sina preporodilo.

"Imam novu perspektivu na život. Imao sam dosta vremena za razmišljanje i shvatio sam da se ne treba ubijati zbog loših utakmica. Dajem zaslugu sinu za ovo, mislim da sam bolji zbog nedostatka sna".

A sam Fred je imao veoma teško djetinjstvo. Otac mu je ubijen kada je on imao pet godina i to zbog kriminalnih aktivnosti u koje je bio umiješan.

Očuh Danvort je bio nemilosrdan. Često je od njega dobivao teške batine.

"Tukao ga je bičem, budio dok još nije svanulo i vozio u školu. Vožnje do škole su mu bilje nešto najgore što je doživljavao", riječi su osoba bliskih ovom košarkašu.

Ipak, očuh je imao razlog što je često tukao Freda.

"Neću da sjediš i budeš propalica. Nećeš biti prosječan, jer to svako može biti. Postat ćeš neko i nešto", govorio je očuh.

Van Vleet je priznao da je mrzio očuja i govorio je o prebijanju.

"Bio je tako zloban. Tukao je bičem moju braću i mene, a to nisam razumio. Bio sam samo dijete", istakao je on, ali je očuhu nakon svega poslao sjajnu poruku.

"Sada sve ima smisao. Razumijem zašto si me toliko gurao. Ne bih bio ovdje bez trebe. Volim te".

Zaista nevjerovatna priča od koje se može napraviti scenarij za film.

Top Komentari

spidic
A poena price je da se djeca trebaju tuci onda? :D Stvarno nevjerovatna prica od koje se moze napraviti scenarij za film!!!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi