Double-double Nurkića u porazu Portland Trail Blazersa
(Foto: EPA) Košarkaši Portlanda nisu bili pretjerano raspoloženi na svom parketu, a u Blazersima je bio najefikasniji Lillard sa 19 poena

Blazersi razbijeni na domaćem parketu

Double-double Nurkića u porazu Portland Trail Blazersa

Portland Trail Blazersi su rano jutros po našem vremenu prekinuli seriju od tri uzastopne pobjede porazom od Utah Jazza u svom Moda Centru rezultatom 90:120.

Izjednačena utakmica se gledala samo u prvoj četvrtini u kojoj su se dvije ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu, a gosti su je riješili u sovju korist rezultatom 33:26.

Utah Jazz je tako u finišu prve dionice preuzeo prednost koju nije ispuštao do kraja meča, a u drugom poluvremenu je potpuno razbio domaću ekipu.

Već u trećoj dionici je prednost gostiju prelazila 20 poena razlike, da bi u posljednjoj Jazz stigao i do +30, što je razlika kojom je i završen susret.

U pobjedničkoj ekipi se istakao Ricky Rubio sa 24 poena, dva skoka i osam asistencija, dok je Kyle Korver dodao 18 poena.

Kod Portlanda je najefikasniji bio Damian lillard sa 19 poena, dok su po 12 dodali CJ McCollum i Evan Turner.

Naš Jusuf Nurkić je upisao novi double-double sa 10 poena i isto toliko skokova. Dodao je i četiri asistencije, dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Rano jutros je odigran i meč u Staples Centru gdje su domaći Los Angeles Lakersi savladali New Orleans Pelicanse sa 112:104.

Lakersi su bili u vodstvu od polovine druge dionice i na kraju su uspjeli slaviti pobjedu bez većih problema, a još jednu sjajnu partiju je pružio LeBron James iako je jučer bio pod znakom pitanja za duel sa Pelicansima zbog prehlade.

Meč protiv Pelicansa je tako završio sa triple-double učinkom od 22 poena, 12 skokova i 14 asistencija. Kyle Kuzma je bio najefikasniji kod Lakersa sa 23 poena.

Kada su Pelicansi u pitanju Anthony Davis je, po običaju, pružio fantastičnu partiju. Upisao je double-double sa 30 poena i 20 skokova.

Svi rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Charlotte Hornets - Detroit Pistons 98:86
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 126:110
Brooklyn Nets - Indiana Pacers 106:114
New York Knicks - Atlanta Hawks 107:114
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 107:120
Chicago Bulls - Orlando Magic 90:80
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 124:98
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 90:120
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 102:99
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 112:104

Top Komentari

Peđa
Nedeljko Baja izbacio novi album. Bice novih hitova na zagrevanju.
4 7
bugx
10 poena sjajno?!!?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi