Dovodi li Barcelona veliko pojačanje?
Foto - EPA

Žele Calathesa

Dovodi li Barcelona veliko pojačanje?

M. Šljivak

Ekipa Barcelone pokušat će ovog ljeta angažovati grčkog košarkaša Nicka Calathesa.

Jedna od najvećih zvijezdi evropske košarke vjerovatno će napustiti Panathinaikos, iako je ugovorom vezan do ljeta naredne godine, a Barcelona čini sve kako bi ga dovela u svoje redove.

Španski mediji tvrde da je sjajni play prva meta katalonskog velikana, ali još uvijek zvanična ponuda nije na stolu ovog košarkaša. To će se desiti u narednom periodu, a sigurno je da će morati da plate više od 2.1 miliona eura koliko 31-godišnji košarkaš zarađuje u redovima grčkog velikana.

Po Calathesa bi mogli krenuti i CSKA, Real Madrid i Anadolu Efes i sigurno je da će pred ovim košarkašem biti velikih ponuda ovog ljeta.

Calathes je od 2015. godine član Panathinaikosa. Stigao je iz Memphis Grizzliesa, a interesantno je svakako da je 2009. godine profesionalnu karijeru počeo u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Igrao je još u Lokomotivi iz Kubana, a u karijeri je osvajao prsten Eurolige i Eurocupa, te pet puta prvenstvo Grčke.

Ove sezone Calathes u Euroligi ima učinak od 13.3 poena i 9.1 asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi