Većina košarkaša iz španskog šampionata protiv nastavka sezone

Rezultati anonimne ankete

Većina košarkaša iz španskog šampionata protiv nastavka sezone

Većima košarkaša koji za život zarađuju u španskom šampionatu žele da se sezona 2019/2020 potpuno prekine.

Unija profesionalnih igrača Španije (ABP) je provela anonimnu anketu među košarkašima timova ACB Lige, a portal Eurohoops je došao do rezultata iste. Inače, u anketi su učestvovali igrači 12 timova koji su u igri za završni turnir kojim ACB želi okončati prekinutu sezonu.

Prema rezultatima, većina nije za nastavak trenutno suspendovane sezone španskog prvenstva.

U anketi je učestvovalo ukupno 157 igrača, njih 107 je glasalo protiv nastavka, a 50 ih je bilo za nastavak.

U nekim timovima su svi ispitani igrači bili protiv, a dosta je onih u kojima je velika većina bila protiv. Ipak, tu su i slučajevi Zaragoze u kojoj je svih 10 ispitanih bilo za nastavak, te Morabanc Andorre u kojoj je 10 od 11 bilo za.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Podsjetimo, ACB je ranije saopštio svoj plan za završetak sezone, a to je turnir na kojem bi učestvovalo 12 najboljih timova - po trenutnom stanju na tabeli.

Konačna odluka, da li će se turnir igrati i sezona završiti na terenu, mora se donijeti do 31. maja.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Plaćenici jedni nezadovoljni
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi